Gyógyfutár

Krémesen lágy karfiol leves-a vitaminbomba

A hidegebb idő beköszöntével egyre jobban vágyunk begubózni, ehhez mi sem jobb, mint egy krémesen lágy, könnyű, zöldség leves. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges zöldség, amellett hogy főételnek, köretnek is megállja a helyét, levesnek is isteni. Ma készítsünk egy nagyon krémes levest belőle. Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 db vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 9 dl… Tovább »

Spenótos penne – a 10 perces vacsora

Nem mindig van idő két fogásos vacsorát vagy ebédet készíteni? Itt a gyors és egyszerű megoldás! Zöldséges, tejszínes és még tészta is van benne, ez már csak isteni finom lehet! Lássuk hogyan készül a tejszínes, spenótos penne. Hozzávalók: 2 csokor spenót 2 dl tejszín 3 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj 50 dkg penne tészta só… Tovább »

Zöldséges-sonkás kuszkusz

Egy nagyon finom, nagyon laktató receptet hoztam, az egyre kedveltebb kuszkuszból. Gyorsan elkészül, pillanatok alatt már az asztalra is rakható, meg állja a helyét ebédként és vacsoraként is. Hozzávalók: 10 dkg kuszkusz 1 cukkini 25 dkg csiperkegomba 10 dkg sonka feta sajt ízlés szerint 1 kaliforniai paprika vaj só, bors Elkészítés: A kuszkuszt öntjük le… Tovább »

Csőben sült zöldséges burgonya

A hagyományos rakott burgonyát kevés ember van, aki nem kóstolta. Most egy zöldségekkel teli, bazsalikommal fűszerezett receptet osztok meg veletek. Aki hiányolja belőle a húst, az kiegészítheti a receptet sonkakockákkal, kolbászkarikákkal, vagy akár csirkemell csíkokkal is. Hozzávalók:4 nagy szem héjában főtt burgonya1 csokor friss bazsalikom1 fej vékonyra karikázott lilahagyma1 kisebb fej brokkoli2dl főzőtejszín, só, borsparmezánsajt… Tovább »

Gránátalmás csirkesaláta bébispenóttal

Nincs kedved órákat állni a konyhában? Kalóriaszegény mégis ízletes vacsorát szeretnél? Akkor a következő recept vélhetően tetszeni fog. A spenót és a gránátalma savanykás íze remekül passzol a fűszeres ropogós csirkehúshoz. Hozzávalók: 40 dkg friss fiatal spenót1 közepes méretű gránátalma40 dkg csirkemellsó, bors, fűszerek, mogyoróolaj Elkészítés: Egy serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat melegítünk, és ezen  a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!