Gyógyfutár

Levendulás bögrés muffin – különleges desszert

Egyre jobban melegszik az idő, a hőmérő már nem mutat mínusz fokokat, egyre jobban érezzük a tavasz közeledtét. Ezért mi sem esik jobban, mint egy könnyed, tavaszváró finomság, ami szinte pillanatok alatt elkészül. Ezen a hétvégén lepjük meg szeretteinket egy ínycsiklandozó levendulás muffinnal, ami nemcsak különleges, de még finom is. És ráadásként, a tegnapi nap… Tovább »

A bulik ásza – farsangi szalagos fánk

“Itt a farsang áll a bál…”. A farsangi jelmezes bulik elengedhetetlen hozzávalója a fánk. Ma az igazi, omlós, puha fánk receptjét mutatom meg Nektek, ami nálam nagyon bevált, nem is beszélve arról, hogy a gyerekek imádják! Lássuk! Hozzávalók:  50 dkg liszt 3 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg vaj 1 kanál porcukor 2 tojássárgája… Tovább »

Palacsinta – a megunhatatlan kedvenc liszt és cukor nélkül

Egy olyan receptet hoztam, amit Mindenki imád, ebben biztos vagyok. Valaki így, valaki úgy készíti, fahéjasan vagy sok tejjel, de olyat is láttam már, aki vízzel készíti a tésztát. Most egy olyan palacsinta receptet hoztam, aminek a tésztájába se cukor, se liszt nem kell, mégis isteni finom és pillanatok alatt elkészül! Hozzávalók:  100g zabpehely 2… Tovább »

Mini pizzás csiga – a szilveszteri vendégváró

Itt az ideje elkezdeni a szilveszteri készülődést. Tudom, csak most lett vége a karácsonyi töltött káposztának meg bejglinek, de pár nap és itt az új év, amit tisztességesen fogadni kell, a barátok vagy a család körében. Erre hoztam most egy igazán praktikus receptet, mini pizzás csiga, ami gyorsan elkészül, és a vendégek biztosan kérni fognak… Tovább »

Spenótos penne – a 10 perces vacsora

Nem mindig van idő két fogásos vacsorát vagy ebédet készíteni? Itt a gyors és egyszerű megoldás! Zöldséges, tejszínes és még tészta is van benne, ez már csak isteni finom lehet! Lássuk hogyan készül a tejszínes, spenótos penne. Hozzávalók: 2 csokor spenót 2 dl tejszín 3 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj 50 dkg penne tészta só… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!