Gyógyfutár

Spárgás-sonkás pite

Javában dübörög a spárga szezon. Ez egy nagyon egészséges zöldség, nagyon sok féle-fajta étel készíthető belőle, egészen a levestől, a főételen keresztül a köretig, szinte minden helyzetben megállja a helyét. Mind a zöld és mind a fehér fajtája nagyon finom, érdemes ebben az időszakban minél többet fogyasztani belőle, amíg megtalálható a boltok polcain. Ma egy… Tovább »

Rakott zöldség olaszosan fűszerezve

Az ünnepek után jólesik egy kis szieszta, nem csak a testnek és a léleknek, de az emésztésnek is. A sok nehéz étel után nézzünk valami könnyebb ebéd után. A tepsiben sült rakott zöldség erre kiválóan megfelel, emellett gyorsan és könnyen elkészíthető. Lássunk neki! Hozzávalók: 55 dkg paradicsom 30 dkg cukkini 30 dkg padlizsán 4 dl… Tovább »

Mini pizzás csiga – a szilveszteri vendégváró

Itt az ideje elkezdeni a szilveszteri készülődést. Tudom, csak most lett vége a karácsonyi töltött káposztának meg bejglinek, de pár nap és itt az új év, amit tisztességesen fogadni kell, a barátok vagy a család körében. Erre hoztam most egy igazán praktikus receptet, mini pizzás csiga, ami gyorsan elkészül, és a vendégek biztosan kérni fognak… Tovább »

Reggelit gyorsan: frittata

Elkezdődött az iskolaszezon, egyre rohanósabbak a reggelek. De így sem szabad elfelejteni, hogy nagyon fontos reggelizni, főleg a gyerekeknek! Ezért egy gyorsan elkészíthető, laktató és finom tojásos reggeli receptet hoztam. Ez a frittata! Hozzávalók: 4 db tojás 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál ételízesítő 5 dkg reszelt… Tovább »

Hideg ellen kanalazz forró sajtgombóc levest!

Odakint tombolnak a mínuszok  és eljött a plédbe csavarós filmezések ideje. Aki a buszmegállóban vár, vagy csak a kötelező kutya sétáltatáson esik túl esténként, az át igencsak átérzi milyen is hosszú percekig álldogálni a csontmetsző hidegben. Ha sehogy sem tudsz átmelegedni, akkor ajánlom a következő olcsó, forró és finom levest amitől minden didergéssel töltött percet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!