Gyógyfutár

A bulik ásza – farsangi szalagos fánk

“Itt a farsang áll a bál…”. A farsangi jelmezes bulik elengedhetetlen hozzávalója a fánk. Ma az igazi, omlós, puha fánk receptjét mutatom meg Nektek, ami nálam nagyon bevált, nem is beszélve arról, hogy a gyerekek imádják! Lássuk! Hozzávalók:  50 dkg liszt 3 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg vaj 1 kanál porcukor 2 tojássárgája… Tovább »

Rakott zöldség olaszosan fűszerezve

Az ünnepek után jólesik egy kis szieszta, nem csak a testnek és a léleknek, de az emésztésnek is. A sok nehéz étel után nézzünk valami könnyebb ebéd után. A tepsiben sült rakott zöldség erre kiválóan megfelel, emellett gyorsan és könnyen elkészíthető. Lássunk neki! Hozzávalók: 55 dkg paradicsom 30 dkg cukkini 30 dkg padlizsán 4 dl… Tovább »

Mini pizzás csiga – a szilveszteri vendégváró

Itt az ideje elkezdeni a szilveszteri készülődést. Tudom, csak most lett vége a karácsonyi töltött káposztának meg bejglinek, de pár nap és itt az új év, amit tisztességesen fogadni kell, a barátok vagy a család körében. Erre hoztam most egy igazán praktikus receptet, mini pizzás csiga, ami gyorsan elkészül, és a vendégek biztosan kérni fognak… Tovább »

Nemzetek konyhája: a bajor császármorzsa

Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával. Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 2,5 dl tej 4 db tojás 1 evőkanál vaj 1 dl rum 1… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!