Gyógyfutár

A bulik ásza – farsangi szalagos fánk

“Itt a farsang áll a bál…”. A farsangi jelmezes bulik elengedhetetlen hozzávalója a fánk. Ma az igazi, omlós, puha fánk receptjét mutatom meg Nektek, ami nálam nagyon bevált, nem is beszélve arról, hogy a gyerekek imádják! Lássuk! Hozzávalók:  50 dkg liszt 3 dl tej 3 dkg élesztő 5 dkg vaj 1 kanál porcukor 2 tojássárgája… Tovább »

Egy égben köttetett barátság: Csillagfánk és csokiszósz

Nekem a február a farsangi időszak kezdetét és egyben az önfeledt fánkmajszolás eljöttét jelenti számomra. A szalagos fánkot a Mamival, a töltötteket pedig a  Hugival együtt készítjük (vagyis kisírom, hogy csinálják meg 🙂 )  Ezért a lelkiismeret furdalás elkerülése végett én is megtanultam tavaly fánkot készíteni. Pofon egyszerű és nagyon kapós!  Hozzávalók / 4 adag A fánkhoz:2.5 dl víz2… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!