Gyógyfutár

Pisztáciafagyi: az örök kedvenc

Pisztácia és fagyi? Igen! És ha megkóstolod nem is akarsz majd más milyet enni. Egy isteni, krémes pisztáciafagyi receptet mutatok Nektek! Tökéletes desszert a családnak, vagy vendégvárónak is nagyszerű választás. Hozzávalók: 10 dkg sós pisztácia héjából kibontva 5 dl tejszín 5 dl tej 15 dkg cukor (ha nem szeretnél annyira édeset akkor elég 5 dkg… Tovább »

Citromos kalács

Egy klasszikus recept egy kis csavarral. A megszokott vaníliás és mazsolás édesség helyett egy kis savanyú citromos íz vegyül a hagyományos tésztához. Csak ajánlani tudom azoknak, akik már megunták a régi – egyébként finom – tésztát és szívesen kísérleteznek valami újjal. Hozzávalók: 16 evőkanál liszt 9 evőkanál kukoricakeményítő 0,5 csomag sütőpor 1 db citrom 12… Tovább »

Tökmaglisztes palacsinta zamatos eperrel

Van az úgy, hogy az ember bevásárol mindenféle reformlisztekből, mikor úrrá lesz rajta a “jajj de életmód változtatás kéne” érzés. Így került a classic lisztek, a zsemlemorzsa és a búzadara szomszédságába a tökmagliszt. Zöldes színével kellemes kis színfolt lett. Aztán elkezdtem használni mint alapanyag, első körben csak kenyértésztához, kekszekhez, pizzatésztához adtam. De most rápróbáltam egy… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 6.nap: Citromos zöld almaleves

Egy csupa húsos hét után már fellélegzik a bendőm, ha ehet valamit ami igazán könnyed és gyümölcsös. A zöld alma olyan  alapanyag egész évben könnyen beszerezhető és nem is a legdrágábbik közé tartozik.   Hozzávalók:  4 nagyobb zöld alma  ( én Granny fajtát használtam) 1 teáskanál fahéj 1/2 csomag főzéses pudingpor 1 citrom reszelt héja és… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 5.nap: Csípős ravioli leves

Ezúttal a raviolit nem főételként hanem levesként készítjük el.  Fél órát kell csupán a konyhában tölteni és kész is van a testet-lelket átmelengető csípős ravioli leves. laktató és napokig eltartható gazdag étel. Ajánlom az olasz ízek szerelmeseinek. Hozzávalók:  1 csomag sonkás ravioli 3 evőkanál  sűrített paradicsomot friss bazsalikom só, bors, szárított oregánó chili   Elkészítés: … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!