Gyógyfutár

Az aranysárga csoda: a méz

A méz szinte az egyik legrégebbi finomság, habár gyógyhatásait csak később kamatoztatták. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, foszfort, cinket, de még vas is van benne, illetve B-vitamin komplex és C-vitamin. Régebben a sebek fertőtlenítésére használták, nem mellesleg baktériumölő hatása van. A mézzel való gyógyításnak külön neve van, apiterápiának nevezzük. Ismerjük meg a fontosabb jótékony tulajdonságait.

  • Erősíti a szívet: a benne található antioxidánsok megakadályozhatják az artériák szűkülését. Ezek a szűkülések szívritmus zavarhoz vagy fejfájáshoz vezethet.
  • Alacsonyabb koleszterin: a méz egyáltalán nem tartalmaz koleszterint, és a benne található antioxidánsok és vitaminok segítenek csökkenteni a koleszterint.
  • Nyugtató: a benne található szőlőcukor a neuronok működéséhez járul hozzá, ez gyorsan felszívódik a vérben, és ez segíti a relaxációt és a nyugalmat.
  • Gyomorerősítő: a különböző emésztőrendszeri megbetegedések ellen is hasznos, emellett fertőtlenítő hatású. Nem szabad elfelejteni, hogy amint keresztül megy a gyomron, úgy elpusztítja a baktériumokat és jótékonyan hat a nyálkahártyán található sebekre és sérülésekre.
  • Memória: olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek javítják a sejtek működését, illetve a benne található kalciumot gyorsan fel tudja szívni az agy, ami jótékony hatással van rá.
  • Segít a fogyásban: a méz teljesen más mint a többi cukor, mert a méz gyorsítja az anyagcserét, így segít a fogyásban.
  • Szép bőr: antibakteriális hatása van, így javítja a bőr állapotát. Emellett a benne található antioxidánsok megtisztítják a szervezetet a különböző méreganyagoktól.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!