Gyógyfutár

Most jól begubózunk!10 dolog a mákról

A mák igen sokoldalú és közkedvelt növény. A mákgubóból előbújó, fekete aprócska pöttyök számos ételnek, italnak és gyógyhatású készítmények az alapanyaga. A teljesség igénye nélkül gondoljunk csak a mákos nudlira, beiglire vagy egy korty máklikőrre. Vajon tudtad, hogy ennyi mindenre gyógyír?

A mák egészségre gyakorolt jótékony hatásai:

1.  Hatékonyan oltja a szomjat, csökkenti a lázat, a gyulladást, enyhíti a székrekedést és az alhas irritációját.

2. Egyik fontos hozzávalója a hűsítő és nyugtató gyógyszereknek.

3. Olyan ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, mint a jód, mangán, cink, magnézium és réz.

4.  Magjaiból kivont olaj hatékony a rákos daganatok kezelésében, mivel egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

5.  Ízesíthető a kenyér, keksz, muffin, sütemény és más ételek is.

6. Az Ajurvédikus gyógyászatban a mákok néha megőrlik, majd tejjel elkeverve krémet készítenek belőle, amely bőrmegújító hidratálókrémként funkcionál.

7.  Linolén savat tartalmaz, amellyel hatékonyan meggátolható a szív- és alhasi problémák kialakulása.

8.  Nagy mennyiségű zsírsavat tartalmaz, amelyek a szervezet mentális állapotának fenntartásához szükségesek. Ezenkívül a mák gazdag omega-3 zsírsavakban.

9.  Légzési problémák, fertőző betegségek, hasmenés és alvászavar kezelésénél használják.

10.  Kevés mennyiségű alkaloidot tartalmaz, ezért számos idegprobléma esetén is alkalmazzák.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!