Gyógyfutár

Hideg ellen kanalazz forró sajtgombóc levest!

Odakint tombolnak a mínuszok  és eljött a plédbe csavarós filmezések ideje. Aki a buszmegállóban vár, vagy csak a kötelező kutya sétáltatáson esik túl esténként, az át igencsak átérzi milyen is hosszú percekig álldogálni a csontmetsző hidegben. Ha sehogy sem tudsz átmelegedni, akkor ajánlom a következő olcsó, forró és finom levest amitől minden didergéssel töltött percet… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 1.nap: Borsóleves mentával

A klasszikus borsólevest még tizenéves fejjel meg szerettem volna tanulni, hogyan kell  elkészíteni. Úgy gondoltam nem nagy mutatvány. Akárhogy erőlködtem és álltam Anyu szoknyája mellett, mégsem lett olyan. Aztán úgy döntöttem, hogy évek múltán megalkotom a “saját” borsólevesemet. Azóta csak így készítem, és ha Anyu félét szeretnék enni, akkor szépen kisírom, hogy főzzön egyet és… Tovább »

Rózsaborsos zöldségpüré lila karfiollal

Ki mondta, hogy  a tél közeledtével le kell mondani a színekről? A tányérra kerülő ételek is lehetnek egészségesek és színpompásak egyszerre. Egyre többször lehet a piacon kószálva olyan zöldségeket kapni, amelyek a megszokottól eltérő színnel és ízzel rendelkeznek. Gondolok itt a sárga vagy fekete paradicsomra  vagy a citromsárga cukkinire és a lila karfiolra. A felsorolás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!