Gyógyfutár

“Napi egy alma az orvost távol tartja!”

“Napi egy alma az orvost távol tartja!” – szokták volt mondani. És igen, higgyünk ennek a nagyon régi mondásnak, mert számos olyan gyógyhatással és jótékony élettani hatással bír az alma, amivel nagyon sok betegség megelőzhető lehet. Többek között fogyasztásával csökkenthető az asztma kialakulása, de a rák ellen is megmutatja jótékony hatásait, tisztítja a vesét és… Tovább »

A csodatévő kesudió

Manapság egyre többen kedvelik a kesudiót, ami amellett, hogy nagyon finom nagyon egészséges is.  Számos vitamint és antioxidánst tartalmaz, ezért minél többet kell fogyasztani belőle. Ismerjük meg ennek a Brazíliából származó csodanövénynek a kedvező élettani hatásait! Antioxidánsok: nagyon sok magnéziumot és szelént tartalmaz, ami számos enzim működésében nyújt segítséget. Nem mellesleg a réz tartalmát sem… Tovább »

Farkasétvágy? STOP!

Szerintem mindenkivel előfordult már, hogy iszonyúan kívánt enni, még akkor is ha körülbelül 30 perce evett utoljára. Ezt hívjuk farkasétvágynak. Ennek az étkezési problémának több tényező is állhat a hátterében. Nézzünk meg párat! Talán az egyik legszerencsésebb ok, hogy gyors az anyagcserénk. Minél gyorsabban dolgozik az anyagcserénk, annál több ételre van szükségünk. Ez teljesen normális… Tovább »

“Fűszeres” antibiotikumok!

Manapság az antibiotikumok világát éljük, nagyon sok betegségre, fertőzésre nyújt gyógymódot, de örömmel látom, hogy sokan adnak a természetes gyógynövények hatásaira is. És nem is kell messzire menni, hiszen a saját háztartásunkban is megtalálhatóak azok a csodálatos növények,  melyek egyes fertőzések ellen hatásosak lehetnek. Lássuk melyekről is van szó! Fokhagyma: úgy gondolom mindenki nagyon jól… Tovább »

Szuper élelmiszerek tárháza!

Mik is azok a “szuperélelmiszerek”? Ez a szó tartalmaz minden olyan ételt, gyümölcsöt, zöldséget melyek tápanyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag. Ezek az élelmiszerek önmagukban is jótékonyak hatnak a szervezetünkre. Számos ilyen élelmiszert sorolhatnánk, de most nézzük meg a legfontosabbakat! Gabonafélék: ide tartozik például a köles, zab, tönköly, bulgur, hajdina, a barna rizs, ezekkel változatossá tehetjük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!