Gyógyfutár

Piros, sárga, zöld – paprika mindenhez!

Alig van olyan magyar étel, ami valamelyen formában ne tartalmazna paprikát. Legyen az őrölt formában a pörköltek alap hozzávalója, vagy a levesben “csak az íze kedvéért” fajta paprika. De nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon egészséges zöldség, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett jótékonyan támogatja szervezetünk egészségét. De… Tovább »

A banán a barátunk!

A banán egy nagyon egészséges gyümölcs, annak ellenére, hogy nagyon sok diétában nem szerepel. Hogy miért? Mert magas a kalóriatartalma illetve a cukortartalma. De ettől függetlenül nagyon sok vitamin és ásványi anyagot tartalmaz, ami a szervezet számára nagyon fontos. Könnyen beszerezhető gyümölcs, szinte egész évben kapható a boltokban és a zöldség-gyümölcs standoknál. Éppen ezért érdemes… Tovább »

A csodatévő fokhagyma

Nemcsak fűszernövény, de nagyon hasznos gyógynövény is a fokhagyma. Hatását leginkább nyers formájában fejti ki, de vannak különböző kapszulák, melyek ugyan úgy tartalmazzák a fokhagyma jótékony hatásait. Télen az egyik leghatékonyabb megoldás a megfázásra, és az immunrendszer erősítésére. Számos vitamint, enzimet és ásványi anyagot tartalmaz, ami elengedhetetlen a szervezet számára, ezek segítségével sokkal ellenállóbb lesz… Tovább »

Arcpakolások a nyári gyümölcsökből

Nyáron is oda kell figyelni a bőrünk ápolására és karbantartására, ez alól az arc sem kivétel. Sőt! Igazából az arcunk mindenféle külső hatásnak ki van téve, mint a napsütés, szél, eső és a levegőben szálló apró anyagokon keresztü mindennel érintkezésben van. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő védelmet és hidratálást adjuk meg arcbőrünknek. Nyáron pedig… Tovább »

Egres – ismerjük meg közelebbről

Ennek a kevesek által ismert és fogyasztott gyümölcsnek nagyon sok féle neve van. Sokan egresként ismerik, de van aki piszkeként vagy köszméteként emlegeti. Ez egy nagyon igénytelen növény, viszont annál finomabb és egészséges is.  Ez a növény főleg a hegyvidékeken terem, termése egy kissé szőrös, átlátszó héjjal. Színe egészen a zöldtől a vörösig terjed. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!