Gyógyfutár

Csak egy falat: mini zöldséges húsgolyók

A húsgolyónál nincs is jobb választás akkor, mikor fogalmunk sincs, hogy mit rakjunk az asztalra. A húson túl turbózzuk fel zöldségekkel. Így nem csak finomabb, de a nehezebben emészthető sertés darált húst is könnyebbé tehetjük. Ami pedig biztos, hogy a család apraja nagyja imádni fogja, hiszen csak egy falat az egész. Ebédre főételnek, de napközbeni… Tovább »

Csócsálj csicsókát!

Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek belőle. Mi most a csicsóka lepény receptjét osztjuk meg veletek!  Különösen hasznos súlyfelesleggel élők számára illetve  cukorbetegségnél ajánlják, valamint a bélflóra regenerálásához, de ezen túlmenően is… Tovább »

Edámis sajtgolyó

Aki sütött már valaha rántott sajtot, annak lepereghet a kép a szeme előtt, ahogy a sajt négy sarkáról lecsúszik a takaros bunda. Ez eddig még nem is lenne gond, de amikor vetkőzik a “kicsike” és az egész serpenyőben ropogósra sült sajt darabok cikáznak. Ami megkeseríti az olajat és az egész estét is. Marad a levetett… Tovább »

Szalonnaköntösben sült batáta

A gyökérgumó húsának színe fajtától függően lehet fehér, narancssárga, sárga, lila, rózsaszín vagy vörös. Készítenek belőle lisztet, keményítőt és szeszes italt is. Felhasználható köretnek, süthető, főzhető, grillezhető, de akár édes süteményt is lehet készíteni belőle. Hozzávalók:  3 db  nagyobb batáta (édesburgonya) 20 szelet bacon vagy füstölt szalonna  sütőpapír mártogatóshoz: 1 kis dobozos tejföl 1 csapott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!