Gyógyfutár

Töltött alma – a hideg napok desszertje

Ezeken a ködös, hideg napokon nincs is jobb, mint otthon, a meleg szobában múlatni az időt. És nincs is jobb alkalom a süti készítéshez. Egy igazi őszi finomság receptjét próbáljuk ki ma, ami nem csak egészséges, de gyorsan és egyszerűen is elkészül. Hozzávalók: 4 db alma 8 dkg dió 5 dkg vaj 4 kiskanál méz… Tovább »

Töltött paprika újragondolva a sütőből

A magyar hagyományoktól eltérve a töltött paprikát nem paradicsomszósszal készítjük, hanem a sütőben sütjük meg. Nagyon jó választás annak, aki húst is meg zöldséget is akar az asztalra rakni. Isteni töltelékkel garantált a siker. Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika 50 dkg darált hús 3 db tojás 5 dkg rizs 2 pohár kefir 1 vöröshagyma 4… Tovább »

Hagyományos töltött káposzta az ünnepi asztalra

Itt az ideje, hogy az ünnepi asztallal is foglalkozzunk, a mézeskalács és a bejgli mellett az ünnepi vacsora elengedhetetlen fogása a töltött káposzta. Legalábbis mifelénk. Ezért lássuk ennek az isteni ételnek az elkészítését, hagyományosan, ahogy  a nagymamám készítette. Hozzávalók: 1 kg darált hús 20 dkg rizs 1,5 kg savanyított káposztalevél 50 dkg savanyított apró káposzta… Tovább »

Nemzetek konyhája: a kínai knédli – vagyis a töltött gőzgombóc

Újra ismerkedjünk meg egy nemzet különleges ételével. Ma a kínai knédli receptjét hoztam, ami isteni finom, nem nehéz elkészíteni és szinte bármivel megtölthetőek a gombócok. Ugye a knédli nem más, mint egy töltött gombóc, melyet gőzöléssel készítenek. Hozzávalók: Gombóchoz (8db): 150 g liszt 7 g sütőpor 1 dl langyos víz 1 evőkanál olaj 1 kiskanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!