Gyógyfutár

Fokhagymakrémleves tejszínnel – a megfázás ellenszere

Ahogy azt a korábbiakban megtudhattuk, a fokhagyma nagyon jó gyógynövény, amellett hogy az egyik legjobb fűszernövény. Érdemes az ételeket ezzel ízesíteni, mert olyan vírusölő és baktériumölő hatása van, hogy felveszi a harcot a megfázással és erősíti az immunrendszert. Egy nagyon finom, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető tejszínes krémleves receptjét ismerjük meg ma.  Hozzávalók: 7 dl… Tovább »

Hűsítő vegyes gyümölcsleves

Amikor a hőség napról napra csak tetőzik, másra sem vágyunk csak minél több hűvösre és hidegre. Ez a helyzet az ételekkel is, mi sem esik jobban mint egy hideg, de gyümölcsös leves. Nem csak teli van gyümölccsel, de egészséges és finom is. Nekem ez a kedvenc receptem, természetesen mindenki úgy készíti ahogyan szereti, de ajánlom… Tovább »

Zöldborsókrémleves egy kis csavarral

Már néhány zöldségesnél már láttam zsenge zöldborsót. Nagyon szeretem, hiszen isteni finom egy zöldség, és ha még édes is akkor a legfinomabb. Ma egy zöldborsókrémleves receptet mutatok nektek, ami kicsit eltér a hagyományostól, hiszen egy kis mentával ízesítjük. Hozzávalók: 40 dkg zöldborsó 1 csokor menta 2 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 1 póréhagyma 1 dl… Tovább »

Rakott zöldség olaszosan fűszerezve

Az ünnepek után jólesik egy kis szieszta, nem csak a testnek és a léleknek, de az emésztésnek is. A sok nehéz étel után nézzünk valami könnyebb ebéd után. A tepsiben sült rakott zöldség erre kiválóan megfelel, emellett gyorsan és könnyen elkészíthető. Lássunk neki! Hozzávalók: 55 dkg paradicsom 30 dkg cukkini 30 dkg padlizsán 4 dl… Tovább »

Tejszínes, krémes gombaleves

Egy isteni krémes, tejszínes, sűrű meleg leves. Gyorsan könnyen elkészíthető és már is rakható az asztalra. Lássuk a receptet. Hozzávalók: 40 dkg csiperkegomba 2 dkg szárított vargánya 8 dl húsleves alaplé 2 dl tejszín 5 dkg margarin 1 vöröshagyma só, bors Elkészítés: A szárított gombát először áztassuk vízbe, majd a megtisztított csiperkegombát szeleteljük fel. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!