Gyógyfutár

Extra húsos rakott kelbimbó

A kelbimbó egy nagyszerű zöldség, annak ellenére, hogy sokan megijednek a neve hallatán. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosak a szervezet számára. Most egy nagyon egyszerű, nagyon gyors rakott ételt próbálunk ki, családoknak kötelező elkészíteni, mert extra húst tartalmaz, hogy a ne csak zöldség legyen benne. Hozzávalók: 2 kg darált hús (sertés)… Tovább »

Avokádókrém, az igazi vendégváró

A korábbiakban már szó volt az avokádó nagyszerű hatásairól a szervezetre, és ki is fejtettük, hogy miért érdemes minél többet enni ebből a jótékony növényből. Most egy nagyon gyors, nagyon könnyű, elronthatatlan avokádókrém receptet fogok ismertetni, ami kitűnő egy partira is. Lássuk hogyan készül! Hozzávalók: 1 db avokádó 1 evőkanál tejföl 1 fokhagyma 1 citrom… Tovább »

Lencsefőzelék – a sulis ebédek elengedhetetlen része

A minap a lencse jótékony élettani hatásait vettük sorra, éppen ezért ma egy nagyon finom lencsefőzelék receptjét tanuljuk meg. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra mindig az iskolai ebéd jut róla eszembe. Maga a lencse nagyon finom, és már azt is tudjuk, hogy nagyon egészséges, éppen ezért néha-néha fogyasszunk lencséből készült ételeket. Hozzávalók: … Tovább »

Hagyományos töltött káposzta az ünnepi asztalra

Itt az ideje, hogy az ünnepi asztallal is foglalkozzunk, a mézeskalács és a bejgli mellett az ünnepi vacsora elengedhetetlen fogása a töltött káposzta. Legalábbis mifelénk. Ezért lássuk ennek az isteni ételnek az elkészítését, hagyományosan, ahogy  a nagymamám készítette. Hozzávalók: 1 kg darált hús 20 dkg rizs 1,5 kg savanyított káposztalevél 50 dkg savanyított apró káposzta… Tovább »

Nemzetek konyhája: Ukrán borscs – vagyis céklaleves

Mit szólnátok hozzá, ha hétről hétre egy-egy nemzet ételével ismerkednénk meg? Kezdetnek egy ikonikus borscs levessel kezdjük. Ez leginkább a szláv országokban népszerű, főként Ukrajna, Oroszország, Lengyelország vagy Litvánia kedvelt étele. Ez a leves céklából készül, ahány nemzet, annyiféle módon készítik el. Mi most nézzünk meg egy ukrán receptet. Hozzávalók: 40 dkg cékla 60 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!