Gyógyfutár

A legjobb téli arcpakolások az egészséges és puha bőrért

A téli hidegben sokkal hamarabb száradhat ki a bőrünk, hiszen folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak. Legyen szó napsütésről, hidegről, fagyról, hóról és esőről. Egyik sem kíméli arcunk érzékeny bőrét, ezért fontos, hogy szánjunk néhány egy kis időt az arcunk ápolására. Ha már csak 5 percet is foglalkozunk vele, az is sokat segít. Ismerjünk… Tovább »

Forró csoki otthon – krémesen és gyorsan

Ebben a hideg időben jól esik bekuckózni a meleg szobába, és mi sem jobb, mint egy jó könyv társaságában egy bögre forró csokit kortyolni. Ezért most egy könnyen elkészíthető forró csoki receptet, hoztam, amit bárki bátran elkészíthet, nem csak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fogják! Hozzávalók: 40 g cukor 8 dl víz 5… Tovább »

Bőrápolás a konyhából!

Mindannyian szeretünk tenni az bőrünk szépségéért és egészségéért. És mindenkivel előfordult már, hogy elfogyott a kedvenc bőrápolási terméke, de valamiért nem jutott el boltba, hogy beszerezze az utánpótlást. Ezért olyan csodaszereket mutatok Nektek, amik minden konyhában megtalálhatóak, szinte elengedhetetlen termékei egy háztartásnak és még bőrápolásra is bátran lehet őket használni! Íme: Só: alap minden otthonban…. Tovább »

Előzzük meg a szalmonellát!

A szalmonellózis lényegében egy ételmérgezés, amit a szalmonella nevű baktérium okoz. Melegben, nyáron gyakrabban fordul elő – ekkor gyorsabban megromlik az étel, a baktériumok pedig jobban elszaporodnak. A lázzal, hasi görcsökkel és hasmenéssel járó betegség legtöbbször jól gyógyul, ám a kisgyermekeket, időseket és legyengült, krónikus betegségekben szenvedőket súlyosan veszélyeztetheti! Hogyan fertőződhetnek meg az ételek a… Tovább »

Egy klasszikus másként: Új köntösben a tejberizs

Az első találkozásom a tejberizzsel nem volt túl felemelő.  Ezelőtt 25 éve, az iskolai menzán történt. Végignéztem, ahogy  a termetes alumínium merőkanálból kizöttyen a  fehéres massza, és mikor a tányéromon landolt, nem volt túl ínycsiklandozó.  El kellett teljen vagy 4 -5 évnek, hogy barátságot kössek a tejberizzsel. Olyan jól sikerült, hogy azóta kísérletezek, hogy mivel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!