Gyógyfutár

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert. Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez) 1 kg vörös egres… Tovább »

A hagyományos szilvalekvár cukor és tartósítószer nélkül!

Eljött ennek a fantasztikus gyümölcsnek is a szezonja, és ebből is isteni finom lekvár készíthető. Sokféle módon készíthető szilvalekvár, lehet cukor hozzáadásával, lehet tartósítószerrel, sőt lehet a sütőben is készíteni, de mi most megismerkedünk a régi, hagyományos szilvalekvár receptjével, mely tartósítószermentesen, sok-sok órán át készül a tűzhely mellett, követve nagymamáink hagyományát. Lehet, hogy sok időt… Tovább »

Befőzés: ribizli lekvár gyümölcsdarabokkal és a hagyományos cseresznyelekvár 3 összetevőből

Folytassuk a befőzést, mert nyáron minden úton útfélen gyümölccsel találkozunk. Készítsünk egy finom, egész gyümölcsdarabos ribizli lekvárt és egy édes cseresznye lekvárt. Lássuk! Ribizli lekvár:egész gyümölcsdarabokkal Hozzávalók: 2 kg ribizli 70 dkg cukor 1 csomag 2:1 arányú befőző dzsemfix víz Elkészítés: A ribizlit alaposan megmossuk, és szemekre szedjük, majd egy kevés vízben feltesszük főni. A… Tovább »

Befőzés: A nagyi sárgabarack lekvárja és tartósítószermentes málna lekvár

Mit szólnátok, ha isteni lekvárokat készítenénk? Itt a nyár, rengeteg gyümölcs, amiből finom lekvárokat és dzsemeket lehet készíteni, és nincs is annál jobb, amikor egy téli napon az általunk készített finomságot kenhetjük a reggeli pirítósra. Hétről hétre megismerkedünk a különböző gyümölcsök befőzésével. Kezdjük a sárgabarack és a málna lekvárral. Sárgabarack lekvár: mert mindig a nagymama… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!