Gyógyfutár

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert. Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez) 1 kg vörös egres… Tovább »

A hagyományos szilvalekvár cukor és tartósítószer nélkül!

Eljött ennek a fantasztikus gyümölcsnek is a szezonja, és ebből is isteni finom lekvár készíthető. Sokféle módon készíthető szilvalekvár, lehet cukor hozzáadásával, lehet tartósítószerrel, sőt lehet a sütőben is készíteni, de mi most megismerkedünk a régi, hagyományos szilvalekvár receptjével, mely tartósítószermentesen, sok-sok órán át készül a tűzhely mellett, követve nagymamáink hagyományát. Lehet, hogy sok időt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!