Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a kínai knédli – vagyis a töltött gőzgombóc

Újra ismerkedjünk meg egy nemzet különleges ételével. Ma a kínai knédli receptjét hoztam, ami isteni finom, nem nehéz elkészíteni és szinte bármivel megtölthetőek a gombócok. Ugye a knédli nem más, mint egy töltött gombóc, melyet gőzöléssel készítenek. Hozzávalók: Gombóchoz (8db): 150 g liszt 7 g sütőpor 1 dl langyos víz 1 evőkanál olaj 1 kiskanál… Tovább »

Nemzetek konyhája: a ropogós pekingi kacsa

A pekingi kacsa Kína egyik nemzeti étele, már a császári idők óta készítik. Nagyon közkedvelt fogás, leginkább a vékony, ropogós bőréért szeretik annyira. Hagyományosan a bőrrel és kevés hússal tálalják. Kínában kifejezetten ehhez az ételhez tenyésztett kacsák vannak, 65 napig nevelik és ezután vágják le őket. Fűszerezés után pedig már rakják is a sütőbe. De… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!