Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a bajor császármorzsa

Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával. Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 2,5 dl tej 4 db tojás 1 evőkanál vaj 1 dl rum 1… Tovább »

Uborka rajongók figyelem! A tökéletes kovászos uborka titka

A nyári szezon savanyúsága. Szinte bármilyen húshoz, pörkölthöz, esetleg tarhonyához is megfelelő köret. De még is, hogy ropogós és savanyú legyen nem mindig sikerül. Most mutatok egy gyors kovászos uborka “receptet”, garantáltan isteni lesz a végeredmény! Hozzávalók: (5 literes üveghez) 3 kg uborka 1 csokor kapor 1 fej fokhagyma 2 liter víz fekete bors 6-8… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!