Gyógyfutár

Citromos-joghurtos tiramisu

Nem szeretem a kávét. Az egyedüli formája amiben elviselem, az a tiramisu. Szerettem volna valami hasonlót enni, de nem volt otthon mascarpone sajtom, se tojás. Viszont árválkodott egy zacskó babapiskóta, görög joghurt, citrom. Ezekből állítottam össze egy frissítő nem túl édes desszertet. Kóstoljátok meg Ti is! Hozzávalók:  1 csomag főzés nélküli vanília puding ( Aranka… Tovább »

Vaníliás kölestésztás kocka

Amikor van egy glutén és tejérzékeny ismerősöd nagyon megnehezíti az együtt nasizást.  Ha kedveskednél neki, de nehezen megy a recept kiötlése, akkor ez az egyszerű de finom süti neked való! Hozzávalók: 40 dkg alma1 csomag Éden prémium kölestészta spagetti5 dkg dió1 kis üveg házi baracklekvár1 csomag főzés nélküli gluténmentes vaníliás pudingporTálaláshoz: 1 doboz Cocomas Elkészítés:… Tovább »

Ciroklisztes almás mazsolás kalács

Korábbi bejegyzésünkben szó esett arról, hogy a cirokliszt milyen sokféle módon beilleszthető bármilyen étrendbe. Legyen az egy gluténmentes diéta vagy egy 160 grammos szénhidrát diéta. Aki hiányolta a cikk végéről a receptet, az most megkapja: Íme egy tesztelt almás-ciroklisztes kalács. Hozzávalók:  4 tojás 1 bögre cirokliszt 1/2 bögre zabpehelyliszt 2 nagyobb édes alma ( én… Tovább »

Lányok, seprűket elő-Süssünk cirokliszttel

A cirok, vagy más néven cil vagy cirköles Afrika, Etiópia és Szudán területén őshonos, de ma már számos területen termeszthetik, ahol meleg mérsékelt éghajlat a jellemző. Az egyik ősi gabonaféle, a világon az ötödik leggyakrabban termesztett gabona. Ez egy magas, széles levelű pázsitkóró, hazánkban csak a második világháború idején kezdték nagyobb területen termeszteni. Több fajtája… Tovább »

Bizsergetős csokis tekercs

Szereted a mentolt és a csokit együtt? Különlegességgel szeretnéd meglepni az ízlelőbimbóid? Olyan sütibe harapnál, ami egyszerre megbizserget és egyszerre simogat? Akkor ez a recept neked lett megteremtve. Egyszerűen elkészíthető! Kezdő süteménykészítők is bátran nekikezdhetnek az elkészítésnek. Hozzávalók: 100 g  sütőporos liszt  ( 95 dkg liszt+1 kávéskanál sütőpor+ fél teáskanál só) 25 g kakaópor (… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!