Gyógyfutár

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert. Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez) 1 kg vörös egres… Tovább »

Frissítő görögdinnyés smoothie

Ahogy azt már korábban megismertük, a görögdinnye nagyon egészséges. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, ami a szervezet számára csak jót tesz. Emellett hasznos a magas vérnyomás ellen, erősíti a szívet és még az emésztésre is pozitívan hat. Ezért ha valaki már megunta a dinnyét enni – amit nehezen hiszek, mert szinte megunhatatlan – de ha… Tovább »

Lencsefőzelék – a sulis ebédek elengedhetetlen része

A minap a lencse jótékony élettani hatásait vettük sorra, éppen ezért ma egy nagyon finom lencsefőzelék receptjét tanuljuk meg. Nem tudom ki hogy van vele, de számomra mindig az iskolai ebéd jut róla eszembe. Maga a lencse nagyon finom, és már azt is tudjuk, hogy nagyon egészséges, éppen ezért néha-néha fogyasszunk lencséből készült ételeket. Hozzávalók: … Tovább »

Tejszínes, krémes gombaleves

Egy isteni krémes, tejszínes, sűrű meleg leves. Gyorsan könnyen elkészíthető és már is rakható az asztalra. Lássuk a receptet. Hozzávalók: 40 dkg csiperkegomba 2 dkg szárított vargánya 8 dl húsleves alaplé 2 dl tejszín 5 dkg margarin 1 vöröshagyma só, bors Elkészítés: A szárított gombát először áztassuk vízbe, majd a megtisztított csiperkegombát szeleteljük fel. A… Tovább »

Isteni fokhagymakrémleves

Egyre-egyre hidegebb van, és már nem elég ha felkapjuk a vékonyka kabátot. Ilyenkor már könnyebben és gyorsabban is megfázhatunk. Éppen ezért most egy nagyon sűrű, nagyon finom fokhagymakrémleves receptjével ismerkedünk meg, ami a megfázás tüneteire is jó lehet! Hozzávalók: 8 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 5 dl alaplé 2 evőkanál liszt só, bors olaj Elkészítés:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!