Gyógyfutár

Spenótos penne – a 10 perces vacsora

Nem mindig van idő két fogásos vacsorát vagy ebédet készíteni? Itt a gyors és egyszerű megoldás! Zöldséges, tejszínes és még tészta is van benne, ez már csak isteni finom lehet! Lássuk hogyan készül a tejszínes, spenótos penne. Hozzávalók: 2 csokor spenót 2 dl tejszín 3 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj 50 dkg penne tészta só… Tovább »

Gránátalmás csirkesaláta bébispenóttal

Nincs kedved órákat állni a konyhában? Kalóriaszegény mégis ízletes vacsorát szeretnél? Akkor a következő recept vélhetően tetszeni fog. A spenót és a gránátalma savanykás íze remekül passzol a fűszeres ropogós csirkehúshoz. Hozzávalók: 40 dkg friss fiatal spenót1 közepes méretű gránátalma40 dkg csirkemellsó, bors, fűszerek, mogyoróolaj Elkészítés: Egy serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat melegítünk, és ezen  a… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 3.nap: Kukoricaleves spenóttal

Ha nem hallottam ezerszer a nyár során a “Májszbitte”-t, akkor egyszer sem. Az év elejei nagy takarításban kezembe akadt egy belépő amiről eszembe jutott a Balaton és egyúttal a főtt kukorica. A kukorica jó grillezéskor, jó pattogtatva és kevesen tudják, de finom levesnek is. Most egy spenótos változatot osztunk meg veletek. Ha 10 perc alatt… Tovább »

Házi pestos csiga

A pesto jellegzetes ízét eredetileg a bazsalikom, az olívaolaj és a fenyőmag adja. Ebben a  receptben azonban nem ezek az alapanyagok szerepelnek. A bazsalikom helyett spenótot, a fenyőmag helyett pedig pörkölt, sós földimogyorót használunk. Elkészítése  pofonegyszerű, így kezdő konyhatündéreknek sem okozhat nehézséget. Azonban érdemes tudni, hogy minimum 3 óra kell az elkészítéséhez. Hozzávalók a házi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!