Gyógyfutár

A hagyományos kovászos uborka receptje.

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság uborka, a nyár elengedhetetlen köretje a főételek mellé, szinte bármilyen fogással párosítható. Könnyen, gyorsan elkészíthető és sokan szeretik. Lássuk hogyan készül a hagyományos kovászos uborka, ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, Ő mindig így készítette. Hozzávalók: 1 kg uborka 1 csokor kapor 5 gerezd fokhagyma 2 szelet fehér kenyér… Tovább »

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert. Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez) 1 kg vörös egres… Tovább »

Uborka rajongók figyelem! A tökéletes kovászos uborka titka

A nyári szezon savanyúsága. Szinte bármilyen húshoz, pörkölthöz, esetleg tarhonyához is megfelelő köret. De még is, hogy ropogós és savanyú legyen nem mindig sikerül. Most mutatok egy gyors kovászos uborka “receptet”, garantáltan isteni lesz a végeredmény! Hozzávalók: (5 literes üveghez) 3 kg uborka 1 csokor kapor 1 fej fokhagyma 2 liter víz fekete bors 6-8… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!