Gyógyfutár

Csak egy falat: mini zöldséges húsgolyók

A húsgolyónál nincs is jobb választás akkor, mikor fogalmunk sincs, hogy mit rakjunk az asztalra. A húson túl turbózzuk fel zöldségekkel. Így nem csak finomabb, de a nehezebben emészthető sertés darált húst is könnyebbé tehetjük. Ami pedig biztos, hogy a család apraja nagyja imádni fogja, hiszen csak egy falat az egész. Ebédre főételnek, de napközbeni… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 1.nap: Borsóleves mentával

A klasszikus borsólevest még tizenéves fejjel meg szerettem volna tanulni, hogyan kell  elkészíteni. Úgy gondoltam nem nagy mutatvány. Akárhogy erőlködtem és álltam Anyu szoknyája mellett, mégsem lett olyan. Aztán úgy döntöttem, hogy évek múltán megalkotom a “saját” borsólevesemet. Azóta csak így készítem, és ha Anyu félét szeretnék enni, akkor szépen kisírom, hogy főzzön egyet és… Tovább »

Izgalmas sárgarépa krémleves

Talán jogos lehet a kérdés, mitől lesz izgalmas egy sárgarépa krémleves? Ezúttal a szokásos fűszerek elhagyása és a reszelt gyömbér okoz majd ízlelőbimbóinknak meglepetést és izgalmat.  Kötényeket fel, hámozót a kézbe! Hozzávalók: 15 dkg vaj olívaolaj 1 csokor újhagyma 40 dkg zsenge, reszelt sárgarépa gyömbér 2 narancs 1 l alaplé 2 evőkanál zsírszegény tejfölbors, só   Elkészítés: A feldarabolt  újhagyma zöld nélküli… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!