Gyógyfutár

Perecelsz velünk?

Vidd magaddal a hétvégi házibuliba sörkorcsolyaként, vagy csomagold el mint útravalót. Egyszerű és tényleg extra ropogós. Ha nem szereted a kömény ízét, lecserélheted más magfélére, amit jobban kedvelsz.  Hozzávalók 12 db perechez: 2,5 kanál porélesztő ( instant élesztő) 3 dl langyos víz 38 dkg liszt+ a gyúráshoz 2 evőkanál  olívaolaj só, víz 2 evőkanál szódabikarbóna… Tovább »

Indulhat a nagy leveses hét? 1.nap: Borsóleves mentával

A klasszikus borsólevest még tizenéves fejjel meg szerettem volna tanulni, hogyan kell  elkészíteni. Úgy gondoltam nem nagy mutatvány. Akárhogy erőlködtem és álltam Anyu szoknyája mellett, mégsem lett olyan. Aztán úgy döntöttem, hogy évek múltán megalkotom a “saját” borsólevesemet. Azóta csak így készítem, és ha Anyu félét szeretnék enni, akkor szépen kisírom, hogy főzzön egyet és… Tovább »

Házi pestos csiga

A pesto jellegzetes ízét eredetileg a bazsalikom, az olívaolaj és a fenyőmag adja. Ebben a  receptben azonban nem ezek az alapanyagok szerepelnek. A bazsalikom helyett spenótot, a fenyőmag helyett pedig pörkölt, sós földimogyorót használunk. Elkészítése  pofonegyszerű, így kezdő konyhatündéreknek sem okozhat nehézséget. Azonban érdemes tudni, hogy minimum 3 óra kell az elkészítéséhez. Hozzávalók a házi… Tovább »

Tökmaglisztes ropogós kenyér (gép nélküli)

Én és a kenyérsütés évekig nem voltunk jóban. Mindenféle receptet kipróbáltam. A kenyérsütő masináért hullajtott könnyeim száma megszámlálhatatlan volt, hiszen attól vártam a fordulatot. Vágytam arra, hogy illatos, ropogós kenyeret süthessek, hiszen őrült büszkeséggel tölti el az embert az alkotás folyamata. Sorra készültek a kenyerek (már ha lehetett őket egyáltalán így hívni), a teljesség igénye… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!