Gyógyfutár

Fűszerpatika: vagyis otthoni fűszereink gyógyhatása 2.

Ahogy a korábbiakban is láthattuk, a konyhában található mindennapos fűszerek, melyeket ételeink ízesítésére használunk, azok nem csak erre jók. Bizony van köztük nagyon sok, aminek számos gyógyhatása van és bátran használható arra, hogy javítsuk egészségünket. Néhány növény annyira alap része a konyhának, hogy nem is gondolnánk mi más mindenre is jó. Lássuk! Szerecsendió: hangulatjavítónak tökéletes…. Tovább »

Ég a gyertya, ég- Mindent a testgyertyáról

Számos betegségre fájdalommentes megoldás lehet a testgyertyával való kezelés, de sokaknak fogalmuk sincs, hogyan kell használni, ezért idegenkednek kipróbálni. Ám a testgyertyázás egyáltalán nem bonyolult művelet, bátran végezhető otthon is. Mi az a testgyertya? A test- és fülgyertyázás tulajdonképpen az akupunktúra tű nélküli, fájdalommentes verziója. Az indiánok jöttek rá először, hogy sokkal gyorsabb javulást lehet… Tovább »

A karácsony illata: Az erdei fenyő olaj

Az erdeifenyő olaj (Aetheroleum pini silvestris) idegfeszültség, köhögés, megfázás, reuma ellen alkalmazott természetes szer, az erdei fenyő illóolaja. Beltartalmi értékei: Az illóolaj tartalmaz α-, és β- pinént, 30% karént, 3 – 10% bornil-acetátot, 6% kámfort, limonént, p-cimént, terpinolént, metil-karikolt. Gyógyhatásai: Reuma, és ízületi gyulladás elleni bedörzsölők, kenőcsök alkotórésze. Akut légúti megbetegedésekben inhalálószerként alkalmazzák. Kozmetikai hatás:… Tovább »

Hideg ellen egy bögre jázmintea!

A jázmintea ízesítéssel készül. Ilyenkor a tealevelek mellé virágokat tesznek, és addig együtt hagyják őket, amíg a tea át nem veszi a virág aromáját. Ezután a teát óvatosan sütőbe teszik. A jó minőségű teáknál ezt a folyamatot többször megismétlik. Bármilyen levélből készíthetünk jázminteát: zöld-, fehér, oolong vagy akár fekete tea levelekből is, bár a jázmin édeskés aromájához a… Tovább »

Érdekességek a fekete borsolajról

A fekete bors (Piper nigrum) a trópusokon őshonos cserje, mely fürtökben hozza csonthéjas termését. Az egyik legismertebb és legkeresettebb fűszer. A fekete bors néven ismert fűszer a cserje kifejlődött, de még éretlen állapotban szüretelt szemei, melyeket hosszan, napon szárítanak ki. Így nyerik el sötét vagy fekete színüket. A fekete bors a paprika után a magyar konyha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!