Gyógyfutár

Pisztáciás tészta: egy könnyed nyári fogás

A nagy melegben másra sem vágyunk mint egy hideg üdítőre, lehetőleg egy légkondicionált helységben. Ilyenkor nem kívánunk semmi meleget és forrót, inkább a könnyebb, friss fogásokat részesítjük előnyben. A mai recept is egy ilyen, könnye, gyorsan összedobható, ráadásul egy teljesen szokatlan ízvilág. Ez a pisztáciás tészta. Hozzávalók: 25 dkg tészta 8 dkg pisztácia 15 dkg… Tovább »

Pisztáciafagyi: az örök kedvenc

Pisztácia és fagyi? Igen! És ha megkóstolod nem is akarsz majd más milyet enni. Egy isteni, krémes pisztáciafagyi receptet mutatok Nektek! Tökéletes desszert a családnak, vagy vendégvárónak is nagyszerű választás. Hozzávalók: 10 dkg sós pisztácia héjából kibontva 5 dl tejszín 5 dl tej 15 dkg cukor (ha nem szeretnél annyira édeset akkor elég 5 dkg… Tovább »

Egy klasszikus másként: Új köntösben a tejberizs

Az első találkozásom a tejberizzsel nem volt túl felemelő.  Ezelőtt 25 éve, az iskolai menzán történt. Végignéztem, ahogy  a termetes alumínium merőkanálból kizöttyen a  fehéres massza, és mikor a tányéromon landolt, nem volt túl ínycsiklandozó.  El kellett teljen vagy 4 -5 évnek, hogy barátságot kössek a tejberizzsel. Olyan jól sikerült, hogy azóta kísérletezek, hogy mivel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!