Gyógyfutár

Orbáncfű: 2019-es év gyógynövénye

A lyukaslevelűfűt, vagyis az orbáncfűt szinte már az orvoslás kezdetétől ismerték és használták. A lyukas levelű elnevezés onnan származik, hogy ha a leveleit a fény felé tartjuk, akkor lyukakra emlékeztető pontokat láthatunk benne, ezek nem mások, mint az illóolajtartók.  Virágát és levelét júniustól egészen szeptemberig lehet szedni. Ha a virágát és a levelét megdörzsöljük, akkor… Tovább »

Köröm kisokos

Sokan úgy gondoljuk, hogy testünk egy nagyon apró és szinte elhanyagolható részéről van szó, de ez nem így van. Számos elváltozás alakulhat ki a körmökön, illetve számos betegségre utalhatnak ezek az elváltozások. Csak azt kell tudni, hogy mire kell figyelni. Ha a köröm egészséges, akkor áttetsző, halvány rózsaszín színű, kissé domború. Mivel több sok szarurétegből… Tovább »

Bőrtünetek, melyekre oda kell figyelni!

Hajlamosak vagyunk a kisebb bőrproblémákkal nem foglalkozni, úgy gondoljuk, hogy majd egy idő után eltűnik. Ez néhány esetben így is van, de akkor sem szabad legyinteni a problémára, mert bőrünk olyan betegségekre is rámutathat, melyek a háttérben húzódnak. Érdemes tehát odafigyelni testünk jeleire, ezért nézzünk meg néhány tünetet, mely másra is utalhat a szervezetünkben! Elszíneződött… Tovább »

Tévhitek a pikkelysömörről

A pikkelysömörrel kapcsolatban manapság rengeteg tévhit élhet. Sokan nem veszik komolyan, pedig sok esetben nagyfokú következményei lehetnek, ugyan akkor a tévhitekkel ellentétben kezelhető és tünetmentessé tehető. Lássuk a leggyakoribb téveszméket. Tévhit, hogy egy kozmetikai probléma Ez az egész szervezetet érinthető, krónikus megbetegedés. Ez pikkelyesen hámló, gyulladt foltokat okozhat a test bármely területén, főként a térden,… Tovább »

Hallottál már a mangóvajról?

Manapság a bőrápolásban egyre nagyobb teret hódítanak az egzotikus vajak. A könnyen felszívódó és tápláló mangóvaj ezek közül az egyik legkedveltebb a bio kozmetikumok világában. A mangó A mangófa a Himalája déli részéről származik, ma pedig már szinte minden trópusi tájon termesztik. Termése édes és tápláló, vitaminokban, antioxidánsokban, és rostokban gazdag. Sok A, E,  és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!