Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: a spanyol gazpacho

Folytassuk a nemzetek konyháját ismét egy nemzeti levessel. Spanyolország egész területén fogyasztják ezt a zöldséges, sűrű hideg levest. A paradicsom az alapja ennek a levesnek, emellett számos zöldséget tartalmaz. Kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára is. Most ismerkedjünk meg a klasszikus recepttel, ami nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Hozzávalók: 4 db paradicsom 1 db sárga kaliforniai… Tovább »

Reggelit gyorsan: frittata

Elkezdődött az iskolaszezon, egyre rohanósabbak a reggelek. De így sem szabad elfelejteni, hogy nagyon fontos reggelizni, főleg a gyerekeknek! Ezért egy gyorsan elkészíthető, laktató és finom tojásos reggeli receptet hoztam. Ez a frittata! Hozzávalók: 4 db tojás 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál ételízesítő 5 dkg reszelt… Tovább »

Zöldséges spirálpite

Igaz, a zöldségeseknél még csak a primőr áruk kaphatóak, de ha valaki türelmes akkor később is elkészítheti idényzöldségekből az alábbi pitét. Nagyon finom és nem csak a pocakot hanem a szemet is jól lakatja. A színénél már csak az illata jobb! Így készül a zöldséges pite. Hozzávalók:  cukkini, padlizsán, spenót, petrezselyem, lilakáposzta, paradicsomszósz, oregánó, bazsalikom, … Tovább »

6 zöldségféle, amellyel tehetsz egészségedért

Zöldséget enni bármikor egészséges, ám vannak olyan zöldségfélék, amik kiemelkednek egészségre gyakorolt hatásaikkal. Ismerjük meg, és tegyük őket a tányérra gyakran! Brokkoli: A zöldségek nagyágyúja, rákmegelőző hatását már több kutatás is bizonyította. A benne található szulforafan nevű anyag segítheti a daganatos sejtek elpusztítását célzó folyamatok beindítását a testben (ám természetesen az orvosi kezelést nem helyettesítik… Tovább »

Paradicsomsaláta

A mozzarella és a paradicsom házassága az égben köttetett, hiszen remekül kiegészítik egymást. Ehhez a recepthez az olasz konyha alapfűszereit használtuk, mint amilyen  a bazsalikom és az oreganó. Olívaolajjal meglocsolva fejedelmi vacsora. Hozzávalók: 20 db  mini mozzarella golyó0,5 kg  koktél paradicsomegy kis  csokor friss bazsalikom,1 kávéskanál szárított oreganó,2 evőkanál olívaolaj, só Elkészítés: A  koktél paradicsomokat megmossuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!