Gyógyfutár

Klasszikus bruschetta receptje

Az olaszok egyik nemzeti ételének számít, nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető és még nagyon finom is. Reggelire kitűnő választás, nem telít, kellően fűszeres, paradicsomos, egész délelőtt frissen tart és még egészséges is.  Hozzávalók: 25 dkg bagett 4 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma + a bagett kenéséhez 1 vöröshagyma 8 levél bazsalikom olívaolaj 1 kanál oregánó só,bors… Tovább »

A piros csoda

Ez a kerek, piros zöldség csodákra képes a szervezetünkre. Nem elég, hogy szinte bárhogyan fogyasztható, sütve, főzve, levesnek, köretnek, de még főételnek is megállja a helyét. De emellett nagyon sok vitamint tartalmaz, ami jótékonyan hat a testünkre. Érdekesség, hogy maga a termés glüko-alkaloidokat tartalmaz, ami mérgező, viszont ez lebomlik és a piros zöldség már teljesen… Tovább »

Friss paradicsomsaláta mozzarellával

Az egyik kedvenc zöldségem a paradicsom. Magában is imádom, köretként, de a sütve is isteni finom. Egy nagyon könnyű, nagyon gyors salátát mindenki szívesen fogyaszt. Ráadásul ha még megbolondítjuk mozzarellával akkor még finomabb. Ez az üde, nyár, könnyű saláta megállja a helyét a nyári asztalon, még önmagéban is fogyasztható főétel nélkül. Hozzávalók: 4 db paradicsom… Tovább »

Rakott zöldség olaszosan fűszerezve

Az ünnepek után jólesik egy kis szieszta, nem csak a testnek és a léleknek, de az emésztésnek is. A sok nehéz étel után nézzünk valami könnyebb ebéd után. A tepsiben sült rakott zöldség erre kiválóan megfelel, emellett gyorsan és könnyen elkészíthető. Lássunk neki! Hozzávalók: 55 dkg paradicsom 30 dkg cukkini 30 dkg padlizsán 4 dl… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!