Gyógyfutár

Töltött paprika újragondolva a sütőből

A magyar hagyományoktól eltérve a töltött paprikát nem paradicsomszósszal készítjük, hanem a sütőben sütjük meg. Nagyon jó választás annak, aki húst is meg zöldséget is akar az asztalra rakni. Isteni töltelékkel garantált a siker. Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika 50 dkg darált hús 3 db tojás 5 dkg rizs 2 pohár kefir 1 vöröshagyma 4… Tovább »

Piros, sárga, zöld – paprika mindenhez!

Alig van olyan magyar étel, ami valamelyen formában ne tartalmazna paprikát. Legyen az őrölt formában a pörköltek alap hozzávalója, vagy a levesben “csak az íze kedvéért” fajta paprika. De nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon egészséges zöldség, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett jótékonyan támogatja szervezetünk egészségét. De… Tovább »

Zöldséges-sonkás kuszkusz

Egy nagyon finom, nagyon laktató receptet hoztam, az egyre kedveltebb kuszkuszból. Gyorsan elkészül, pillanatok alatt már az asztalra is rakható, meg állja a helyét ebédként és vacsoraként is. Hozzávalók: 10 dkg kuszkusz 1 cukkini 25 dkg csiperkegomba 10 dkg sonka feta sajt ízlés szerint 1 kaliforniai paprika vaj só, bors Elkészítés: A kuszkuszt öntjük le… Tovább »

Nemzetek konyhája: a spanyol gazpacho

Folytassuk a nemzetek konyháját ismét egy nemzeti levessel. Spanyolország egész területén fogyasztják ezt a zöldséges, sűrű hideg levest. A paradicsom az alapja ennek a levesnek, emellett számos zöldséget tartalmaz. Kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára is. Most ismerkedjünk meg a klasszikus recepttel, ami nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Hozzávalók: 4 db paradicsom 1 db sárga kaliforniai… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!