Gyógyfutár

Lányok, seprűket elő-Süssünk cirokliszttel

A cirok, vagy más néven cil vagy cirköles Afrika, Etiópia és Szudán területén őshonos, de ma már számos területen termeszthetik, ahol meleg mérsékelt éghajlat a jellemző. Az egyik ősi gabonaféle, a világon az ötödik leggyakrabban termesztett gabona. Ez egy magas, széles levelű pázsitkóró, hazánkban csak a második világháború idején kezdték nagyobb területen termeszteni. Több fajtája… Tovább »

Filléres asztaldíszek

Nagyon szeretjük az egyszerű, de mégis mutatós asztaldíszeket. Még jobb, ha ezekre nem kell ezreket költeni, hanem egy kiadós séta alkalmával összegyűjthetjük. Kicsit meguntuk a gesztenye- és a makkterméssel dekorált koszorúkat, poharakat és valami színesebbre vágytunk. Íme, pár ötlet, amely még a kétbalkezeseken sem foghat ki. Gyűjts levelet!  A legszínpompásabb levelek bezsákmányolásához nyitott szemmel kell,… Tovább »

Házi pestos csiga

A pesto jellegzetes ízét eredetileg a bazsalikom, az olívaolaj és a fenyőmag adja. Ebben a  receptben azonban nem ezek az alapanyagok szerepelnek. A bazsalikom helyett spenótot, a fenyőmag helyett pedig pörkölt, sós földimogyorót használunk. Elkészítése  pofonegyszerű, így kezdő konyhatündéreknek sem okozhat nehézséget. Azonban érdemes tudni, hogy minimum 3 óra kell az elkészítéséhez. Hozzávalók a házi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!