Gyógyfutár

Klasszikus bruschetta receptje

Az olaszok egyik nemzeti ételének számít, nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető és még nagyon finom is. Reggelire kitűnő választás, nem telít, kellően fűszeres, paradicsomos, egész délelőtt frissen tart és még egészséges is.  Hozzávalók: 25 dkg bagett 4 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma + a bagett kenéséhez 1 vöröshagyma 8 levél bazsalikom olívaolaj 1 kanál oregánó só,bors… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »

Reggelit gyorsan: frittata

Elkezdődött az iskolaszezon, egyre rohanósabbak a reggelek. De így sem szabad elfelejteni, hogy nagyon fontos reggelizni, főleg a gyerekeknek! Ezért egy gyorsan elkészíthető, laktató és finom tojásos reggeli receptet hoztam. Ez a frittata! Hozzávalók: 4 db tojás 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál ételízesítő 5 dkg reszelt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!