Gyógyfutár

Meghűlésre hársfavirágot!

Tudom, hogy már régen elvirágzott, egészen pontosan júniusban a nyár elején, de utótermékei most is használhatóak különböző egészségügyi problémákra, illetve a hidegebb idő beköszöntével a náthás, megfázásos, meghűléses tünetek kezelésére is kiválóan alkalmas. Maga a növény a mályvafélék családjába tartozik. Hazánkban, a Kárpát-Medencében 3 fajtája is megtalálható. A nagylevelű hárs, a kislevelű hárs és az… Tovább »

Magokba zárt szépség

A természetben megszámlálhatatlan gyógynövény és praktika áll a rendelkezésünkre, meglepődnénk, hogy néhány egyszerű, hasztalannak tűnő növény mennyi minden tehet szépségünkért. Manapság egyre több kozmetikum tartalmaz természetes anyagokat, melyek ápolják és vigyáznak a bőrünkre. Ismerkedjünk meg 4 olyan maggal, amiről nem gondolnánk, hogy sokat tesznek bőrünkért! Gránátalmamag: ez a gyümölcs nem csak nagyon finom, de feszesíti… Tovább »

Levendula: az év gyógynövénye

Ezt a csodálatos növényt a 2018-as év gyógynövényének választották! Ez nem véletlen, hiszen külsőleg és belsőleg is bizonyított gyógyhatásainak tárháza szinte végtelen.  A Földközi-tenger térségéből származik, manapság Franciaország területén van a legfontosabb termőhelye. Hazánkban is nagyon sok helyen található levendula veteményes, amit virágzáskor mindenki meglátogathat, és kedvére feltankolhat belőle. Ismerkedjünk meg közelebbről ezzel a sokoldalú… Tovább »

A napraforgómag 5 legfontosabb jótékony tulajdonsága

Ez a hatalmas, a sárga különböző árnyalataiban pompázó növény nem csak csodálatosan szép, hanem magjának  számos jótékony tulajdonsága is van, gyógynövényként több élettani tulajdonsággal rendelkezik. A napraforgó – nálunk “szotyi” – Mexikóból érkezett Európába, először mint csak dísznövény. Később Oroszországban gazdasági haszonnövénnyé vált, miután felismerték kedvező tulajdonságait. Manapság a világ étolaj készítésének egyik főnövénye. Emellett… Tovább »

Együnk minél több kaprot!

A kapor a magyar konyhában rengetek helyen jelen van fűszerként, emellett gyógynövény is. Gyökerén kívül szinte minden része bátran fogyasztható és használható. Szerte a világon megtalálható, őshonos például Nyugat-Afrikában, Dél-Oroszországban és a mediterrán területeken. Számos jótékony hatása ismert, ezek közül megismerkedünk néhánnyal. Vitaminok: a nyers állapotban lévő kapor számos értékes antioxidánst tartalmaz, nem mellesleg C-vitamin… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!