Gyógyfutár

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »

Nemzetek konyhája: a spanyol gazpacho

Folytassuk a nemzetek konyháját ismét egy nemzeti levessel. Spanyolország egész területén fogyasztják ezt a zöldséges, sűrű hideg levest. A paradicsom az alapja ennek a levesnek, emellett számos zöldséget tartalmaz. Kiválóan alkalmas ebédre vagy vacsorára is. Most ismerkedjünk meg a klasszikus recepttel, ami nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető. Hozzávalók: 4 db paradicsom 1 db sárga kaliforniai… Tovább »

Nemzetek konyhája: Ukrán borscs – vagyis céklaleves

Mit szólnátok hozzá, ha hétről hétre egy-egy nemzet ételével ismerkednénk meg? Kezdetnek egy ikonikus borscs levessel kezdjük. Ez leginkább a szláv országokban népszerű, főként Ukrajna, Oroszország, Lengyelország vagy Litvánia kedvelt étele. Ez a leves céklából készül, ahány nemzet, annyiféle módon készítik el. Mi most nézzünk meg egy ukrán receptet. Hozzávalók: 40 dkg cékla 60 dkg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!