Gyógyfutár

Jajj, de kis édes!

Kevés olyan étel van, amelynek ekkora rajongó tábora lenne. Nem csak azért, mert tudjuk, hogy a méhek kitartó és áldozatos munkájából származik, hanem azért mert olyannyira begyűrűzött a köztudatba a gyógyító hatása, hogy nincs ember aki ne tudna erről. Sűrűn hallottuk gyerekkorunkban a megfázásos-torokfájós időszakban: Egyél egy kis mézet, igyál egy kis mézes teát. Csodák… Tovább »

A legjobb téli arcpakolások az egészséges és puha bőrért

A téli hidegben sokkal hamarabb száradhat ki a bőrünk, hiszen folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak. Legyen szó napsütésről, hidegről, fagyról, hóról és esőről. Egyik sem kíméli arcunk érzékeny bőrét, ezért fontos, hogy szánjunk néhány egy kis időt az arcunk ápolására. Ha már csak 5 percet is foglalkozunk vele, az is sokat segít. Ismerjünk… Tovább »

Töltött alma – a hideg napok desszertje

Ezeken a ködös, hideg napokon nincs is jobb, mint otthon, a meleg szobában múlatni az időt. És nincs is jobb alkalom a süti készítéshez. Egy igazi őszi finomság receptjét próbáljuk ki ma, ami nem csak egészséges, de gyorsan és egyszerűen is elkészül. Hozzávalók: 4 db alma 8 dkg dió 5 dkg vaj 4 kiskanál méz… Tovább »

Az aranysárga csoda: a méz

A méz szinte az egyik legrégebbi finomság, habár gyógyhatásait csak később kamatoztatták. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, foszfort, cinket, de még vas is van benne, illetve B-vitamin komplex és C-vitamin. Régebben a sebek fertőtlenítésére használták, nem mellesleg baktériumölő hatása van. A mézzel való gyógyításnak külön neve… Tovább »

Nemzetek konyhája: a ropogós pekingi kacsa

A pekingi kacsa Kína egyik nemzeti étele, már a császári idők óta készítik. Nagyon közkedvelt fogás, leginkább a vékony, ropogós bőréért szeretik annyira. Hagyományosan a bőrrel és kevés hússal tálalják. Kínában kifejezetten ehhez az ételhez tenyésztett kacsák vannak, 65 napig nevelik és ezután vágják le őket. Fűszerezés után pedig már rakják is a sütőbe. De… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!