Gyógyfutár

Hagyományos töltött káposzta az ünnepi asztalra

Itt az ideje, hogy az ünnepi asztallal is foglalkozzunk, a mézeskalács és a bejgli mellett az ünnepi vacsora elengedhetetlen fogása a töltött káposzta. Legalábbis mifelénk. Ezért lássuk ennek az isteni ételnek az elkészítését, hagyományosan, ahogy  a nagymamám készítette. Hozzávalók: 1 kg darált hús 20 dkg rizs 1,5 kg savanyított káposztalevél 50 dkg savanyított apró káposzta… Tovább »

Magyaros tepis gnocchi

A gnocchi ( nyokki, gnoccsi, gnokki, meg mindenféle furi zavarba ejtő elnevezés) tulajdonképpen egy elkészített burgonyás gombóc. A magyarok ezt nudlinak hívják. Ízre, jellegre azért én hithű magyarként még mindig a nudlira esküszöm, de ha gyorsan kell valami laktatót készítenem, akkor irány a hűtőpult és már száguld is a kosárba 2 csomag gnocchi.  Sokféle szósz… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!