Gyógyfutár

Lányok, seprűket elő-Süssünk cirokliszttel

A cirok, vagy más néven cil vagy cirköles Afrika, Etiópia és Szudán területén őshonos, de ma már számos területen termeszthetik, ahol meleg mérsékelt éghajlat a jellemző. Az egyik ősi gabonaféle, a világon az ötödik leggyakrabban termesztett gabona. Ez egy magas, széles levelű pázsitkóró, hazánkban csak a második világháború idején kezdték nagyobb területen termeszteni. Több fajtája… Tovább »

Hajdinalisztes piskótatekercs

A lisztérzékenységben szenvedők számára egy újabb recepttel kedveskedünk. Ezúttal a hajdinát nem köretként, kásaként tehetjük az asztalra, hanem egy lágy, gyümölcsös töltelékkel megkent piskótatekercs formájában. Piskótához: 6 tojás6 ek cukor6 púpozott ek hajdinalisztkéshegynyi szódabikarbónapár csepp citromlé Krémhez: 250 ml habtejszinbogyós gyümölcsök (ribizli, eper, szeder)1 csomag habfixáló1 citrom leve Elkészítés: Felverjük a tojásfehérjét, hozzáadagoljuk a cukrot,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!