Gyógyfutár

Isteni sütőtöklekvár naranccsal turbózva.

Ha már fogyóban van a nyári elemózsiás készlet, akkor a sütőtök lekvárral pillanatok alatt fel lehet tölteni a spájz polcait. Krémesen finom, naranccsal ízesítve pedig egyenesen isteni lesz a végeredmény. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így az egészségre is jó hatással van, cukorbetegek is fogyaszthatják. Arról nem is beszélve, hogy mind a sütőtök, mind pedig a… Tovább »

Hogyan készítsünk egres lekvárt?

Ahogy már korábban megismertük, az egres amellett, hogy nagyon aprócska gyümölcs, annál egészségesebb. Kissé savanykás íze pedig nagy népszerűségnek örvend. Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, emellett az emésztésre is rendkívül jó hatással van. Most készítsünk a vörös színű változatából nagyon finom lekvárt, ami nem tartalmaz tartósítószert. Hozzávalók: ( 3db 300ml-es üveghez) 1 kg vörös egres… Tovább »

Őszibarack lekvár egy kis csavarral

Az előzőekben megismertük az őszibarack jótékony élettani hatásait, hogy milyen jó hatással van a szervezetünkre. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, erősíti a szívet és az immunrendszert is. Természetesen a friss gyümölcsnél nincs is jobb, de ha megakarjuk őrizni az őszibarack ízét, akkor készítsünk belőle lekvárt, hogy a téli hónapokban is élvezhessük a remek ízt…. Tovább »

A tökéletes eperlekvár receptje

Magasra a kezet, aki imádja az epret. Én igen! Az egyik kedvenc gyümölcsöm, nagyon sajnálom, hogy évente csak egyszer lehet fogyasztani röpke pár hétig. Ilyenkor megragadom az alkalmat és minél több finomságot készítek belőle. És ahhoz hogy a finom ízét megőrizhessem, és azokban a hónapokban is élvezhető legyen amikor nem kapható ez a gyümölcs, mindig… Tovább »

Nemzetek konyhája: a bajor császármorzsa

Folytassuk sorozatunkat egy igazi bajor finomsággal. Nemcsak főételnek, reggelinek de még desszertnek is megállja a helyét. Egy igazi étel, amit bármivel lehet variálni, a szezonális hozzávalóktól kezdve a teljesen hagyományos összetevőkig. Mi most ismerkedjünk meg a bajor császármorzsával. Hozzávalók: 15 dkg finomliszt 2,5 dl tej 4 db tojás 1 evőkanál vaj 1 dl rum 1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!