Gyógyfutár

Extra húsos rakott kelbimbó

A kelbimbó egy nagyszerű zöldség, annak ellenére, hogy sokan megijednek a neve hallatán. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosak a szervezet számára. Most egy nagyon egyszerű, nagyon gyors rakott ételt próbálunk ki, családoknak kötelező elkészíteni, mert extra húst tartalmaz, hogy a ne csak zöldség legyen benne. Hozzávalók: 2 kg darált hús (sertés)… Tovább »

Töltött paprika újragondolva a sütőből

A magyar hagyományoktól eltérve a töltött paprikát nem paradicsomszósszal készítjük, hanem a sütőben sütjük meg. Nagyon jó választás annak, aki húst is meg zöldséget is akar az asztalra rakni. Isteni töltelékkel garantált a siker. Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika 50 dkg darált hús 3 db tojás 5 dkg rizs 2 pohár kefir 1 vöröshagyma 4… Tovább »

Gulyásleves – az igazi rusztikum

Nem ismerek olyat, aki ne imádta volna és a mai napig ne imádná a nagyi főztjét. Így van ez a gulyáslevessel is. Egy nagyon hagyományos, nagyon magyar étel, amit csakis imádni lehet, legalábbis én imádom! Egy rendes magyar háztartásban elengedhetetlen, tartalmas leves. Lássuk hogyan is készül. Hozzávalók:  50 dkg marhalábszár 50 dkg krumpli 0,5 liter… Tovább »

Nemzetek konyhája: a kínai knédli – vagyis a töltött gőzgombóc

Újra ismerkedjünk meg egy nemzet különleges ételével. Ma a kínai knédli receptjét hoztam, ami isteni finom, nem nehéz elkészíteni és szinte bármivel megtölthetőek a gombócok. Ugye a knédli nem más, mint egy töltött gombóc, melyet gőzöléssel készítenek. Hozzávalók: Gombóchoz (8db): 150 g liszt 7 g sütőpor 1 dl langyos víz 1 evőkanál olaj 1 kiskanál… Tovább »

Reggelit gyorsan: frittata

Elkezdődött az iskolaszezon, egyre rohanósabbak a reggelek. De így sem szabad elfelejteni, hogy nagyon fontos reggelizni, főleg a gyerekeknek! Ezért egy gyorsan elkészíthető, laktató és finom tojásos reggeli receptet hoztam. Ez a frittata! Hozzávalók: 4 db tojás 8 db koktélparadicsom 4 evőkanál liszt 2 dl tej 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál ételízesítő 5 dkg reszelt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!