Gyógyfutár

A hagyományos kovászos uborka receptje.

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság uborka, a nyár elengedhetetlen köretje a főételek mellé, szinte bármilyen fogással párosítható. Könnyen, gyorsan elkészíthető és sokan szeretik. Lássuk hogyan készül a hagyományos kovászos uborka, ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, Ő mindig így készítette. Hozzávalók: 1 kg uborka 1 csokor kapor 5 gerezd fokhagyma 2 szelet fehér kenyér… Tovább »

Grillezett csemegekukorica: a kihagyhatatlan köret

Nyáron mi sem esik jobban, mint a szabad levegőn grillezni a barátokkal, egy hideg üdítőt kortyolgatva. És ha már grill, akkor szinte elengedhetetlen nyári köret a kukorica. Számos elkészítési módja van, a grill mellett serpenyőben és sütőben is elkészíthető. Valaki a hagyományos, sózott kukoricát részesíti előnyben, de ma egy igazán fűszeres, vaj szószos receptet mutatok… Tovább »

Mit kezdjünk a megmaradt krumplipürével?

A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a köretek. Az egyik legnépszerűbb klasszikus a burgonyapüré vagy póriasabb nevén krumplipüré. Ha már meguntad a nudlit, a gombócot, a kis lángost akkor összedobhatsz egy ínyenc burgonyakrémlevest. Hozzávalók: kimaradt burgonyapüré , legalább 4-5 evőkanálnyi 1/2 fej hagyma 2 dl húsleves alaplé ( kockából) 10 dkg reszelt parmezán 1 kaliforniai paprika… Tovább »

Csócsálj csicsókát!

Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek belőle. Mi most a csicsóka lepény receptjét osztjuk meg veletek!  Különösen hasznos súlyfelesleggel élők számára illetve  cukorbetegségnél ajánlják, valamint a bélflóra regenerálásához, de ezen túlmenően is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!