Gyógyfutár

Fokhagymakrémleves tejszínnel – a megfázás ellenszere

Ahogy azt a korábbiakban megtudhattuk, a fokhagyma nagyon jó gyógynövény, amellett hogy az egyik legjobb fűszernövény. Érdemes az ételeket ezzel ízesíteni, mert olyan vírusölő és baktériumölő hatása van, hogy felveszi a harcot a megfázással és erősíti az immunrendszert. Egy nagyon finom, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető tejszínes krémleves receptjét ismerjük meg ma.  Hozzávalók: 7 dl… Tovább »

Klasszikus bruschetta receptje

Az olaszok egyik nemzeti ételének számít, nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető és még nagyon finom is. Reggelire kitűnő választás, nem telít, kellően fűszeres, paradicsomos, egész délelőtt frissen tart és még egészséges is.  Hozzávalók: 25 dkg bagett 4 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma + a bagett kenéséhez 1 vöröshagyma 8 levél bazsalikom olívaolaj 1 kanál oregánó só,bors… Tovább »

Szilvás pite egyszerűen!

Az ősz egyik kedvelt gyümölcs a szilva, és mint korábban megtudtuk, nagyon egészséges is. Számos ásványi anyag, vitamin található benne, jótékonyan hat az emésztésre. Emellett szinte mindenhol megállja a helyét, nyersen, köretnek vagy főételként is. Ma egy nagyon egyszerű desszertet készítünk szilvából. Hozzávalók: 28cm-es pite formához Tésztához: 30 dkg liszt 2 tojás 10 dkg margarin… Tovább »

Villámgyors barackos sütemény

Az egyik leggyorsabban és könnyen elkészíthető recept a morzsasüti. Hihetetlen, hogy pillanatok alatt egy nagyon finom desszertet tehetünk az asztalra. Szinte bármilyen gyümölccsel lehet variálni ezt süteményt, a nyárhoz hűen most őszibarackkal készítsük el. Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 9 dkg cukor 15 dkg margarin 2 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál keményítő 1 késhegynyi… Tovább »

A hagyományos kovászos uborka receptje.

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság uborka, a nyár elengedhetetlen köretje a főételek mellé, szinte bármilyen fogással párosítható. Könnyen, gyorsan elkészíthető és sokan szeretik. Lássuk hogyan készül a hagyományos kovászos uborka, ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, Ő mindig így készítette. Hozzávalók: 1 kg uborka 1 csokor kapor 5 gerezd fokhagyma 2 szelet fehér kenyér… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!