Gyógyfutár

Krémesen lágy karfiol leves-a vitaminbomba

A hidegebb idő beköszöntével egyre jobban vágyunk begubózni, ehhez mi sem jobb, mint egy krémesen lágy, könnyű, zöldség leves. Ráadásul a karfiol nagyon egészséges zöldség, amellett hogy főételnek, köretnek is megállja a helyét, levesnek is isteni. Ma készítsünk egy nagyon krémes levest belőle. Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 db vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 9 dl… Tovább »

Extra húsos rakott kelbimbó

A kelbimbó egy nagyszerű zöldség, annak ellenére, hogy sokan megijednek a neve hallatán. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosak a szervezet számára. Most egy nagyon egyszerű, nagyon gyors rakott ételt próbálunk ki, családoknak kötelező elkészíteni, mert extra húst tartalmaz, hogy a ne csak zöldség legyen benne. Hozzávalók: 2 kg darált hús (sertés)… Tovább »

Töltött alma – a hideg napok desszertje

Ezeken a ködös, hideg napokon nincs is jobb, mint otthon, a meleg szobában múlatni az időt. És nincs is jobb alkalom a süti készítéshez. Egy igazi őszi finomság receptjét próbáljuk ki ma, ami nem csak egészséges, de gyorsan és egyszerűen is elkészül. Hozzávalók: 4 db alma 8 dkg dió 5 dkg vaj 4 kiskanál méz… Tovább »

Töltött paprika újragondolva a sütőből

A magyar hagyományoktól eltérve a töltött paprikát nem paradicsomszósszal készítjük, hanem a sütőben sütjük meg. Nagyon jó választás annak, aki húst is meg zöldséget is akar az asztalra rakni. Isteni töltelékkel garantált a siker. Hozzávalók: 6 db kaliforniai paprika 50 dkg darált hús 3 db tojás 5 dkg rizs 2 pohár kefir 1 vöröshagyma 4… Tovább »

Teljes kiőrlésű banános palacsinta

Mint ahogy arról már korábban olvashattunk, amellett, hogy a banánban sok a cukor meg a kalória, nagyon egészséges gyümölcs. Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amik fontosan a szervezet számára. Emellett támogatja az emésztést, és jótékonyan hat a vérnyomásra is. Ha pedig már meguntuk magában enni a banánt, akkor bármilyen finomságot lehet készíteni belőle…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!