Gyógyfutár

Paleo gyümölcskenyér gyorsan, egyszerűen, finoman!

Közeledik a karácsony, már itt van a nyakunkon, és egyik ünnepi asztalról sem hiányozhat egy isteni gyümölcskenyér. Nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, és a gyerekek is imádni fogják! Ráadásul paleo alapanyagokkal készül! Hozzávalók: 30 dkg mandulaliszt vagy kókuszliszt 4 evőkanál kókuszzsír 2 tojás 20 dkg aszalt gyümölcskeverék 20 dkg magkeverék 2 banán sütőpor só… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »

Tökmaglisztes ropogós kenyér (gép nélküli)

Én és a kenyérsütés évekig nem voltunk jóban. Mindenféle receptet kipróbáltam. A kenyérsütő masináért hullajtott könnyeim száma megszámlálhatatlan volt, hiszen attól vártam a fordulatot. Vágytam arra, hogy illatos, ropogós kenyeret süthessek, hiszen őrült büszkeséggel tölti el az embert az alkotás folyamata. Sorra készültek a kenyerek (már ha lehetett őket egyáltalán így hívni), a teljesség igénye… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!