Gyógyfutár

Az olajbogyó egészséges!

Talán kevesen tudják, de az olajbogyó egy gyümölcs, annak ellenére hogy általában sós lében tároljuk és fogyasztjuk. Termesztése nagyon régre nyúlik vissza, még az ókori Görögországba. Szépen lassan kezdett el terjedni, illetve eljutni az ázsiai országokban, Egyiptomba, majd pedig Európába is.  Ez nagyon jó, hiszen számos jótékony hatása van. Telítetlen zsírsavakt tartalmaz, például linolsav, vagy… Tovább »

Lételemünk a víz – 2. rész

Folytassuk az előző részünket, továbbra is az életünk fő alkotó része van a porondon, a víz. Már megtudhattuk hogy testünkben milyen arányban van jelen a víz, milyen jótékony hatásai vannak  szervezetünkre. Ma kicsit bővebben megismerjük a szomjúságot és annak érzését, illetve hogy mit kell inni. Mi is az a szomjúság? Azok a sejtek, melyek a… Tovább »

A jótékony mák

A mák nem csak egy apró szemekből álló növény, aminek a fogyasztása után azonnal fogat kell mosni, mert az apró fekete golyók beleragadnak a fogakban. Nagyon is sok, jótékony tulajdonsága van, amiről kevesen tudnak, és a kellemetlenségek miatt nem is igen fogyasztják, pedig ez nagy hiba. Lássuk milyen hatásai vannak szervezetünkre a máknak és miért… Tovább »

A leggyakoribb hiánybetegségek- Ásványi anyagok hiánya

Testünknek sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön. Napjaink rohanó életmódja: a rengeteg üres kalóriát tartalmazó táplálék, a dohányzás és a fokozott stressz mind hozzájárul az egyes hiánybetegségek kialakulásához. Cikkünkben sorra veszünk néhány ásványi anyagot, amelyek hiánya gyakran okoz panaszt.  Vas: Elengedhetetlenül fontos a hemoglobin-szintézishez. Vashiány esetén kialakul a vérszegénység, ami fáradtsággal, sápadtsággal,… Tovább »

Sokkold a nyelved! Csócsálj zsázsát!

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék  családjába tartozó faj.A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű). A növény szárát és szikleveleit esszük – esetleg az első, zsenge lomblevelekkel együtt, mert ezek íze éppen olyan kellemes, mint a szikleveleké. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!