Gyógyfutár

Pár korty pink lötty

A cím mókásan hangzik, de most valóban a cékla és a céklalé rendszeres fogyasztása miatt ragadtam billentyűzetet. Nemcsak vasraktárainkat tudjuk feltölteni – illetve vashiányt megelőzni -, hanem vérkeringésünket és immunrendszerünket is óvjuk. A cékla termesztése ráadásul cserépben is pofon egyszerű. Levelei felhasználhatók különféle salátákhoz, szendvicsekbe, de akár főzeléket vagy frissítő smoothie-t is készíthetünk belőle. Növeli… Tovább »

4 ok amiért nélkülözhetetlen a magnézium!

A magnézium a negyedik leggyakoribb elem, amire a szervezetnek hatalmas szüksége van. Több mint 600-fajta reakcióban vesz részt a testben. Hiánya nagyon sok betegség kiváltó oka lehet, különböző problémákhoz vezethet. Fáradtságot, gyengeséget okozhat, de a magas vérnyomás és szívbetegségek hátterében is állhat. Nagyon sok pozitív hatása van, lássuk a legfontosabbakat. Alacsony magnézium szint esetén az… Tovább »

Őszi szuper gyümölcs: a körte

Az őszi hónapok nem lennének teljesek egyik szuper gyümölcsünk nélkül, ez pedig a körte. Vannak akik nem szeretik, vannak akik igazából nem is tudják, hogy miért nem eszik, de most itt van néhány érv, hogy miért is érdemes minél több körtét enni. – Vitaminbomba:Már egy közepes méretű körtével is tudjuk biztosítani a napi C-vitamin szükségletet…. Tovább »

Piros, sárga, zöld – paprika mindenhez!

Alig van olyan magyar étel, ami valamelyen formában ne tartalmazna paprikát. Legyen az őrölt formában a pörköltek alap hozzávalója, vagy a levesben “csak az íze kedvéért” fajta paprika. De nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert nagyon egészséges zöldség, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, emellett jótékonyan támogatja szervezetünk egészségét. De… Tovább »

Egres – ismerjük meg közelebbről

Ennek a kevesek által ismert és fogyasztott gyümölcsnek nagyon sok féle neve van. Sokan egresként ismerik, de van aki piszkeként vagy köszméteként emlegeti. Ez egy nagyon igénytelen növény, viszont annál finomabb és egészséges is.  Ez a növény főleg a hegyvidékeken terem, termése egy kissé szőrös, átlátszó héjjal. Színe egészen a zöldtől a vörösig terjed. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!