Gyógyfutár

Tengeri spárga – nem csak Vegáknak!

Az igazsághoz hozzá tartózik, hogy ezt a növényt nem csak így nevezik. Elterjedtebb neve:  sziksófű.  Valójában színe és vékony szárfelépítése hasonlított a spárgához így ez egy ragadványnév.  Míg a spárgának markáns, sokak által kedvelt íze van, úgy a  sziksófű kóstolókat biztosan megosztja majd a növény  sós-zöld- fanyarkás-jódos zamata.   A növényről:  A libatopfélék családjába tartozó sziksófű… Tovább »

Ivókúra az alapoktól!

A nyári időszakban egyre több vizet iszunk és folyadékot viszünk a szervezetünkbe, mert bizony a meleg időben sokkal nagyobb szükségünk van rá. Ha ivókúrába kezdünk akkor érdemes néhány dolgot tisztázni az elején. Illetve megismerjük, hogy milyen fajta vizek vannak, amik egy ivókúra összetevője lehet. Az ivókúra: Az első és legfontosabb, amit tisztázni kell, hogy nem… Tovább »

A leggyakoribb hiánybetegségek- Ásványi anyagok hiánya

Testünknek sokféle vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön. Napjaink rohanó életmódja: a rengeteg üres kalóriát tartalmazó táplálék, a dohányzás és a fokozott stressz mind hozzájárul az egyes hiánybetegségek kialakulásához. Cikkünkben sorra veszünk néhány ásványi anyagot, amelyek hiánya gyakran okoz panaszt.  Vas: Elengedhetetlenül fontos a hemoglobin-szintézishez. Vashiány esetén kialakul a vérszegénység, ami fáradtsággal, sápadtsággal,… Tovább »

Mire figyeljünk ha csökkentenünk kell a jódbevitelt?

A jód elengedhetetlen szervezetünk számára, a pajzsmirigy-hormonok képzéséhez van rá szükség. Segíti az anyagcsere megfelelő működését, és a gyerekek megfelelő szellemi fejlődéséhez szükséges. Ugyanakkor a túl sok jód káros lehet, illetve bizonyos betegségek esetén figyelni kell rá, hogy csökkentsük a jódbevitelt. Mennyi jódra van szükségünk naponta? Ez az életkorunktól függ javarészt. 1 éves kor alatt… Tovább »

Sokkold a nyelved! Csócsálj zsázsát!

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék  családjába tartozó faj.A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű). A növény szárát és szikleveleit esszük – esetleg az első, zsenge lomblevelekkel együtt, mert ezek íze éppen olyan kellemes, mint a szikleveleké. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!