Gyógyfutár

A fokhagyma gyógyhatásai

Egy olyan fűszernövényről esik ma szó, ami a magyar konyha egyik elengedhetetlen ízesítője. Nem elég, hogy isteni ízt ad ételeinknek, de emellett egy nagyon sokoldalú gyógynövényként is ismert. Lássunk néhány jótékony hatást, amit érdemes tudni róla. -Fertőtlenítő: már évszázadok óta használják gyógynövényként, illetve a II. világháborúban is hasznos szolgálatot tett a fertőzések ellen. Belsőleg és… Tovább »

Gomba! Gomba! Gomba! Minden mennyiségben!

Még javában tart a gombaszezon, egészen tavasztól késő őszig bővelkedhetünk a finomabbnál finomabb gombákban. És nem csak az ízük jó, de számos jótékony, egészségre hasznos tulajdonsága van, ami mellett nem szabad elmenni. Ezért ismerjük meg közelebbről ezeket az élettani hatásokat! Vitaminok, ásványi anyagok: nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint, B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint. Ásványi anyagokból található benne… Tovább »

“Fűszeres” antibiotikumok!

Manapság az antibiotikumok világát éljük, nagyon sok betegségre, fertőzésre nyújt gyógymódot, de örömmel látom, hogy sokan adnak a természetes gyógynövények hatásaira is. És nem is kell messzire menni, hiszen a saját háztartásunkban is megtalálhatóak azok a csodálatos növények,  melyek egyes fertőzések ellen hatásosak lehetnek. Lássuk melyekről is van szó! Fokhagyma: úgy gondolom mindenki nagyon jól… Tovább »

Aloe vera – az egyedülálló gyógynövény

Ez a csodálatos növény a trópusi tájakon őshonos, őshazája Afrika, de manapság már az Egyesült Államok területén és a Földközi-tenger vidékén is termesztik, Európába a keresztes hadjáratok idején jutott el.  Már évezredek óta ismert gyógynövény, az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumának tartották, illetve a mumifikálás során is használták. Az ókori katonák sebgyógyításra is alkalmazták…. Tovább »

Szuper élelmiszerek tárháza!

Mik is azok a “szuperélelmiszerek”? Ez a szó tartalmaz minden olyan ételt, gyümölcsöt, zöldséget melyek tápanyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag. Ezek az élelmiszerek önmagukban is jótékonyak hatnak a szervezetünkre. Számos ilyen élelmiszert sorolhatnánk, de most nézzük meg a legfontosabbakat! Gabonafélék: ide tartozik például a köles, zab, tönköly, bulgur, hajdina, a barna rizs, ezekkel változatossá tehetjük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!