Gyógyfutár

Gulyásleves – az igazi rusztikum

Nem ismerek olyat, aki ne imádta volna és a mai napig ne imádná a nagyi főztjét. Így van ez a gulyáslevessel is. Egy nagyon hagyományos, nagyon magyar étel, amit csakis imádni lehet, legalábbis én imádom! Egy rendes magyar háztartásban elengedhetetlen, tartalmas leves. Lássuk hogyan is készül. Hozzávalók:  50 dkg marhalábszár 50 dkg krumpli 0,5 liter… Tovább »

Nemzetek konyhája: az olasz bruschetta

Folytassuk a “Nemzetek konyhája” sorozatunkat egy olasz jellegzetességgel, a bruschettával. Ez Közép-Olaszországból származik, már a 15. századba is fogyasztották. Főleg előételként eszik, vagy a fogások közti harapnivalóként tálalják. Ez nem más, mint egy megpirított kenyérszelet, amit fokhagymával dörzsölnek meg, majd meglocsolják olívaolajjal, ízlés szerint sózzák és borsozzák. Ezek után jön a többi feltét, ami lehet… Tovább »

Nemzetek konyhája: a ropogós pekingi kacsa

A pekingi kacsa Kína egyik nemzeti étele, már a császári idők óta készítik. Nagyon közkedvelt fogás, leginkább a vékony, ropogós bőréért szeretik annyira. Hagyományosan a bőrrel és kevés hússal tálalják. Kínában kifejezetten ehhez az ételhez tenyésztett kacsák vannak, 65 napig nevelik és ezután vágják le őket. Fűszerezés után pedig már rakják is a sütőbe. De… Tovább »

A hagyományos szilvalekvár cukor és tartósítószer nélkül!

Eljött ennek a fantasztikus gyümölcsnek is a szezonja, és ebből is isteni finom lekvár készíthető. Sokféle módon készíthető szilvalekvár, lehet cukor hozzáadásával, lehet tartósítószerrel, sőt lehet a sütőben is készíteni, de mi most megismerkedünk a régi, hagyományos szilvalekvár receptjével, mely tartósítószermentesen, sok-sok órán át készül a tűzhely mellett, követve nagymamáink hagyományát. Lehet, hogy sok időt… Tovább »

Befőzés: ribizli lekvár gyümölcsdarabokkal és a hagyományos cseresznyelekvár 3 összetevőből

Folytassuk a befőzést, mert nyáron minden úton útfélen gyümölccsel találkozunk. Készítsünk egy finom, egész gyümölcsdarabos ribizli lekvárt és egy édes cseresznye lekvárt. Lássuk! Ribizli lekvár:egész gyümölcsdarabokkal Hozzávalók: 2 kg ribizli 70 dkg cukor 1 csomag 2:1 arányú befőző dzsemfix víz Elkészítés: A ribizlit alaposan megmossuk, és szemekre szedjük, majd egy kevés vízben feltesszük főni. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!